Fællesfernisering i Galleri AJ den 4. februar 14.00-16.00

FERNISERING I GALLERI AJ I HOLTE

Lørdag den 4. februar, holder jeg fællesfernisering med min dygtige gæstekunstner Niels Omann i mit lille smukke galleri i Holte.
Kig forbi til en snak med kunstnerne og et lille glas.
Du kan blandt andet se Niels Omanns serie “Bænken” og mange af mine egne abstrakte malerier.

KIG FORBI MELLEM 14.00-16.00 i GALLERI  AJ – SOFIEVEJ 6 – 2840 HOLTE

Billede fra ophængningen i Galleri AJ
     

Om Niels Omann

Billedunivers

Jeg forfølger dét, som jeg selv finder spændende, og når jeg har sjælen med, bliver det også vedkommende for andre. Det giver mig noget tilbage.

Mine motiver er figurative. Jeg eksperimenterer løbende – i øjeblikket hændelser omkring en bænk på en skrænt ved vandet, men også spejlinger, menneskegrupper, vikingetidens skibe og mytologi, musikinstrumenter.

Jeg har i mange år arbejdet med akryl på lærred, hvor jeg eksperimenterer med farvernes glans og dybde. I de sidste år, er jeg blevet glad for at bruge spartel.

Selv om akrylmaleriet er i fokus, er jeg glad for akvarel og tegning, navnlig kultegninger. I akvarellen er det spændet mellem helt sarte og meget mættede farver, der især interesserer mig, og i tegningen bl.a. forkortningerne i en croquistegning – og at få modellen til at virke levende.

Fællesnævneren i mit billedunivers er, at billederne udtrykker liv og nerve. De kan være stramme eller tilsyneladende sjuskede, men jeg er meget bevidst om mit udtryk og stopper ikke, før jeg er tilfreds.

Kunstnerisk baggrund

Helt tidligt er min kunstinteresse blevet styrket af maleren Ingvor Groth, vores nabo i min opvækst i Ølholm ved Vejle, og derefter af min lærer i billedkunst på det daværende Vejle Gymnasium, maleren Robert Dueholm Jessen.
Jeg har på bl.a. Kunsthøjskolen i Holbæk, Langelands Kunsthøjskole, Iasos Kunstskole i Tyrkiet og Malerejse på Færøerne deltaget i kurser hos flere gode malere, heriblandt Gitte Buch, Niels Frank, Thomas Friisholm, Lene Lundgaard, Ingrid Møller, Olav Ryan og Iija Samela.

Herudover har jeg deltaget i længere forløb hos Hellen Lassen, Kit Albiniussen og Maria Nicolajsen.

Udstillinger bl.a.

  • Roskilde Åbne Censurerede Udstilling, 2016
  • Den Censurerede Forårsudstilling, Hillerød, 2016
  • Hvidovre Censurerede Udstilling, 2016

Herudover udstillinger i forskellige gallerier, kunstforeninger og virksomheder, bl.a. Helsingør Kunstgalleri, Galleri Blå, Galleri Partzerre, Kunstnergaarden, Njalsgårds Kunstforening, København, KPMG, København.

 

Her er et lille udvalg af mine malerier

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.